ΑΠΟΕΑ ΑΠ: 135 Αθήνα, 1.12.2020

Προς τον
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο
Μεσογείων 227-231 ,
Χολαργός Τ.Κ. 15561
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Κοιν.: ΓΔΟΣΥ/ΔΕΠΑΘΑ/Τμ. Εφ. Αξ/κών

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  1. Εκ μέρους και των 57 Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών που εδρεύουν στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, το 25μελές Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και η 7μελής Εκτελεστική Επιτροπή Σας καλούμε και Σας παρακαλούμε να διορθώσετε μίαν εξόφθαλμων αδικίαν που επισυνέβη εις βάρος των υπηρετούντων ή υπηρετησάντων Εφέδρων Αξιωματικών.
  2. Ενώ δηλαδή οι Έφεδροι Αξιωματικοί που μετέσχον της επιφυλακής του θέρους 2020 λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και εξετέλεσαν ευόρκως το στρατιωτικό τους καθήκον έναντι της πατρίδος – και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις επεφορτίστηκαν με αυξημένα καθήκοντα -, παρελήφθησαν από την εν τούτοις απόφαση αμοιβής, την οποίαν έλαβον οι συνάδελφοι τους μόνιμοι Αξιωματικοί.
  3. Κρίνομεν την εξαίρεση αυτή ως απολύτως άδικη και σας παρακαλούμε θερμώς να εξετάσετε άμεσα το εν λόγω θέμα, βέβαιοι όντες ότι θα θεραπεύσετε την προς γενομένην αδικία, όχι για λόγους υλικούς – οικονομικούς, όσο και δια λόγους ηθικούς.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

  1. Ως γνήσιος ευπατρίδης και γνώστης της πολυαίμακτης προσφοράς των Εφέδρων Αξιωματικών στη μακροχρόνια πορεία του Ελληνικού Έθνους, Σεις μόνον μπορείτε να έχετε την βαθύτερη εκείνη ευαισθησία που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα.

Αναμένοντες την άμεση επέμβαση σας, διατελούμε με εξαιρετική τιμή.

 

Δια το 25μελές ΚΔΣ και την 7μελή ΕΕ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Φίλιππος Γρηγ. Κωσταράς     Θρασύβουλος Νικ. Λαδόπουλος

 

 

image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Share :