Παραχώρηση Προσωπικών Αντικειμένων του Σερραίου Εφ. Υπολοχαγού Ισαάκ Λαυρεντίδη στο Μουσείο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών

Ο Εφ. Υπολοχαγός Ισαάκ Λαυρεντίδης από τον Λευκωνα Σερρών, Διοικητής Λόχου του 19ου Συντάγματος κατά την Τιτανομαχια του Υψώματος 731, διακρίθηκε στις μάχες για την υπεράσπιση του Υψώματος και τιμήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Μουσείο Εφέδρων Αξιωματικών του ΣΕΑΝ Σερρών το γεγονός ότι οι συγγενείς του Ήρωα, Ζαραφεία και Ναταλία Λαυρεντίδου, εμπιστεύτηκαν στο Μουσείο μας προσωπικά του αντικείμενα και ιδιαίτερα την απονομή του Χρυσού Αριστείου Ανδρείας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και πιστεύουμε ότι τέτοια κειμήλια που θα εκτίθενται στην ειδικά αφιερωμένη στον αγώνα του Υψώματος 731, προθηκη του Μουσείου μας, θα εμπνέουν τις νεότερες γενιές με ηρωικά πρότυπα.

image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Share :