Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς Σερραίους μαχητές του 19ου Συντάγματος Πεζικού που τον Μάρτιο του 1941 υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και την Τιμή της Ελλάδας στο ΥΨΩΜΑ 731

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς Σερραίους μαχητές του 19ου Συντάγματος Πεζικού που τον Μάρτιο του 1941 υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και την Τιμή της Ελλάδας στο ΥΨΩΜΑ 731. Οι τελετή οργανώθηκε από τον Δήμο Σερρών καθώς, μετά από ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Δημόσια Εορτή τοπικής σημασίας.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και του ΣΕΑΝ Σερρών Βασίλειο Κατιρτζόγλου, ενώ άγημα Εφέδρων Αξιωματικών συμμετείχε τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση, όσο και στην κατάθεση στεφάνων.
Ο Σύνδεσμός μας καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της συμμετοχής των Σερραίων του 19 Συντάγματος, καθώς, πέραν όλων των άλλων λόγων, πλήθος Σερραίων Εφέδρων Αξιωματικών πολέμησαν στο 731.
“Ένα βήμα πίσω ο τάφος της Ελλάδας” Αυτή η φράση αποδίδεται στον Εφ. Υπλγο Ισαάκ Λαυρεντίδη και υποδηλώνει την χαλύβδινη απόφαση των μαχητών του 731 να σταθούν εκεί όρθιοι, υπερασπιζόμενοι την τιμή της Πατρίδας μας.
Εκείνοι δεν έκαναν πίσω και ακολουθώντας το παράδειγμα των 300 κράτησαν τις νέες Θερμοπύλες του 731, αφήνοντας παράλληλα σ’ εμάς ανυπέρβλητο πρότυπο για την υπεράσπιση της πατρίδας έναντι οιασδήποτε απειλής.
image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες
Share :