Επίσκεψη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθούμε στις Σέρρες μεγάλη αντιπροσωπεία μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού.

Ο ΣΕΑΝ Σερρών είναι από την 1 Απριλίου 2017 αδελφοποιημένος με τον ΣΕΑ ΛΕΜΕΣΟΎ και αφορμή για την αδελφοποίηση αυτή στάθηκε το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου ο πρώτος Εφ. Αξκος της Κύπρου και υπαρχηγός της ΕΟΚΑ υπηρέτησε ως Εφ. Αξκος του Ελληνικού Στρατού στην Ροδόπολη Σερρών.

Έχουν σφυρηλατηθεί ισχυροί αδελφικοί δεσμοί με τους αδελφούς από την Λεμεσό, οι οποίοι συνόδευαν τον Γραμματέα του ΣΕΑ Λεμεσού Δημήτρη Μικελιδη και ήταν παρόντες στην μεγάλη εκδήλωση που διοργανώσαμε την 6 Απριλίου 2024 με γενικό τίτλο ΕΥΑΓΌΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΊΔΗΣ – ΕΟΚΑ 1955-1959 ΑΝΕΒΑΊΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΆΤΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΆΣ στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.

Είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις ομορφιές του τόπου μας αλλά και να συμμετέχουμε από κοινού στους εορτασμούς της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ την Κυριακή 7 Απριλίου. Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να γίνουμε δεκτοί από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κκ Θεολόγο στο επισκοπείο ο οποίος απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό αλλά και από τον Κύπριο στην καταγωγή Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κκ Μακάριο ο οποίος επίσης μας φιλοξένησε και απηύθυνε πατρικούς λόγους.

Οι ισχυροί αδελφικοί δεσμοί που έχουν εμπεδωθεί με τους αδελφούς μας από την Λεμεσό είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξή τους στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του Μουσείου Εφέδρων Αξιωματικών.

 

image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες
Share :