Επετειακή Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο με Θέμα «Από την Άλωση της Πόλης στην Άλωση της Τριπολιτσάς»

 

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 23 Μαρτίου η μεγάλη επετειακή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Εθνική μας Επέτειο και είχε γενικό τίτλο «Από την Άλωση της Πόλης στην Άλωση της Τριπολιτσάς»

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Δήμου Σερρών.Μέσα από αφήγηση, απαγγελίες, τραγούδια, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, δρώμενα επί σκηνής, παρουσιάστηκαν τα γεγονότα των τετρακοσίων ετών σκλαβιάς και η Επανάσταση που οδήγησε στην δημιουργία του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Οι θεατές είχαν έτσι μία μοναδική εμπειρία μέσα από την οποία αποκόμισαν ιστορική γνώση και ανανεώθηκε το εθνικό τους φρόνιμα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο π. Φίλιππος Καρκάνης (μέλος του ΣΕΑΝ Σερρών) ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο Βουλευτής Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρυσούλα Δρίγκα, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι, η Δήμαρχος Βισαλτίας Βάνα Πλιάκου, Εκπρόσωποι του 10ου Συντάγματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Καραβασίλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Εφ. ΤΧΗΣ Δημήτρης Σωτηριάδης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και φυσικά πλήθος μελών και φίλων του Συνδέσμου μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη και επιτυχή συνεργασία την ΈΑΑΣ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ιωάννη Γκουτζουρέλα που είχε πρωτεύουσα θέση στην διοργάνωση. Συνεργασίες όπως αυτή είναι οδηγός για το μέλλον.

image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες
Share :