Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 προγραμματισμένη εκπαίδευση /άσκηση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καστοριάς, Κοζάνης, Αμυνταίου και Σιδηροκάστρου

“Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 προγραμματισμένη εκπαίδευση /άσκηση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καστοριάς, Κοζάνης, Αμυνταίου και Σιδηροκάστρου στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης σε Αστικό Περιβάλλον (ΕΠΚΕΑΠ) στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ”. Την εκπαίδευση καθοδήγησαν και επόπτευσαν ο Διοικητής της 71ης Α/Μ ΤΑΞ Ταξίαρχος Καπραβέλος Πάρης, ο Υποδιοικητής και οι Αξιωματικοί του.
Στην πρακτική αυτή εκπαίδευση συμμετείχε με το ΤΕΘ Σιδηροκάστρου και για πρώτη φορά το μέλος και συντονιστής εκπαίδευσης του Συνδέσμου μας έφεδρος Λοχαγός Καταδρομών Γέρκου Ιωάννης ως επικεφαλής Διμοιρίας 24 Εθνοφυλάκων. Η συμμετοχή αυτή έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας ενεργούς πλέον ένταξης εφέδρων Αξιωματικών του ΣΕΑΝΣ στην Α.Σ. της Μονάδας και τοποθέτησης τους στο επιχειρησιακό της Οργανόγραμμα .
Το χώρο ασκήσεων του ΕΠΚΕΑΠ επισκέφθηκε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ζερβάκης Δημόκριτος ο οποίος αφού χαιρέτησε τους συμμετέχοντες, μετέφερε μήνυμα του Α/ΓΕΣ και εξείρε την προσφορά και το έργο των Εθνοφυλάκων. Πριν αποχωρήσει ο Στρατηγός χαιρέτησε έναν έναν προσωπικά εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και τελευταία τον έφεδρο Αξιωματικό μας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παριστάμενους η θερμή του χειραψία και κυρίως η αναφορά του στη γνωστή πλέον, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αξιόλογη και πολύπλευρη δράση του ΣΕΑΝ Σερρών στον οποίο αναφέρθηκε ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα σχολίασε με ενθουσιασμό και υποστήριξε την εθελοντική ένταξη στα Τάγματα Εθνοφυλακής της χώρας στο μέλλον περισσότερων εφέδρων Αξιωματικών”

 

image_pdfPDFimage_printΕκτύπωση
Κατηγορία: Δραστηριότητες
Share :