Για πρώτη φορά σήμερα 3.6.2018 ο ΣΕΑΝΣ ήταν εκπαιδευτής στο ΤΕΘ Σιδηροκάστρου (ΣΥΠΠΟ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ)

Για πρώτη φορά σήμερα 3.6.2018 ο ΣΕΑΝΣ ήταν εκπαιδευτής στο ΤΕΘ Σιδηροκάστρου, με το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας. Το αντικείμενο ήταν η Πολιτική Προστασία και η επίδειξη του Συστήματος Πολιτικής Προστασίας πολυμελών Οικογενειών και Ομάδων Πληθυσμού (ΣΥΠΠΟ) που εκπονεί το μέλος του ΣΕΑΝ Σερρών, Εφ Ανθλγος (ΦΠΖ) Ευστρατιάδης Ιωάννης με ομάδα συνεργατών του. Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα υλικά ενός Σακκιδίου Έκτακτης Ανάγκης ΣΕΑ Α΄ του Συστήματος ΣΥΠΠΟ, που υποστηρίζει τουλάχιστον για τις πρώτες 24 κρίσιμες ώρες μιας φυσικής καταστροφής μια οικογένεια ή ομάδα 8 ατόμων στους Τομείς: Επιβίωση/Διάσωση – Φάρμακα -Υγιεινή – Διαβίωση – Διατροφή/Νερό – Έγγραφα. Είναι διαιρούμενο, αποτελούμενο από επιμέρους μικρότερα Σακκίδια υλικού, εύκολα αποσπώμενα (σύστημα Module) . Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί αντίστοιχο Σύστημα στην διεθνή βιβλιογραφία.
Επίσης για πρώτη φορά συναρμολογήθηκε και παρουσιάστηκε δημόσια ένα Καταφύγιο 8 ατόμων, το οποίο στήθηκε μέσα σε 30 λεπτά περίπου και έχει βάρος μόλις 2,5 Kg και εμβαδό 13 τμ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται από τον ΣΕΑΝΣ στα μέλη του, αφ΄ ενός τον κ Δημήτρη Τάπα Εφ Ανθλγο(ΤΘ) για την ενασχόλησή του επί αρκετές ημέρες με τις τεχνικές λεπτομέρειες, τη διαμόρφωση των πρώτων υλών και την υλοποίηση του Καταφυγίου , αφ΄ετέρου στον Εφ Ανθλγο (ΤΘ) Σάββα Καρύπογλου που υποστήριξε με προθυμία την άνω υλοποίηση . Η ανταπόκριση του ακροατηρίου ήταν εξαιρετική.